sâmbătă, 24 ianuarie 2009


Viata se manifesta prin visele pe care ne permitem sa le nutrim, pentru care suntem hotarati sa facem ceva pentru a le implini si de care sa stim sa ne bucuram in fiecare moment. Trebuie sa vrem sa luptam cu temerile noastre, sa avem curajul sa ne recunoastem realele limite, sa stim sa oferim din suflet si cu sinceritate, inainte de a astepta sa primim.

Atat timp cat ne dorim ceva intr-un mod realist, inseamna ca in noi exista viata, ceea ce ne da puterea de a ne atinge scopul, e drept pentru unii e mai greu, pentru altii mai usor, insa totul depinde de cat si ce suntem dispusi sa facem in aceasta directie.

In incercarea de a ne eschiva fata de tot ce „credem” ca nu putem din teama de nereusita sau o oarecare comoditate ne dam noua insine o gama larga de scuze, si din pacate nu vrem sa constientizam ca este modul cel mai trist prin care ne ingustam orizontul propiilor noastre posibilitati, sa nu cautam vinovati pentru nefericirea noastra, si mai degraba sa cautam solutii, acestea sunt de multe ori mai aproape decat ne imaginam.

Cu unii, soarta e mai vitrega, cu altii mai blanda, insa toti avem un drum comun numit viata. Sunt oameni care lupta inzecit pentru o clipa de bucurie, si altii care o primesc pur si simplu insa nu stiu sa o aprecieze, toate lucrurile pe care le pretuim in viata echivaleaza cu efortul depus.

In majoritatea cazurilor cautam exemple de viatza prin comparatie sau un mod de urmat, sa avem o baza de unde sa pornim, cautam o motivatie pentru a avea forta sa mergem mai departe, si totusi, viata e cea mai puternica motivatie posibila.

Existenta alaturi de cei care se bucura si sufera alaturi de noi, care alaturi invatza sa patrunda intr-o lume ce la prima vedere pare mai dura decat in realitate, dar reusesc o data cu noi sa spuna‚’’ am reusit!’’, trebuie sa ne faca sa simtim ca fiecare clipa merita traita. Chiar daca la prima vedere parem „diferiti”, toti avem multe lucruri in care ne unesc, convietuim unii alaturi de altii , dorinte ce ne leaga unii de altii, valori care ne fac sa interactionam unii cu altii.

Lucrul cel mai important e sa ne dorim sa traim cat mai normal cu putinta, sa nu ne lasam doborati de primul obstacol abandonandu-ne totodată si vointa, ci sa ne permitem sa avem vise normale ca toti oameni si sa nu plecam capul, sa avem curajul sa spunem ca suntem stapani pe propiile noastre trairi si sa o credem si noi.

1 comentarii:

Liviu Ionut spunea...

....

Trimiteți un comentariu